Ik hanteer twee soorten tarieven als coach: particulier en zakelijk.

Ik hanteer twee soorten tarieven als coach: particulier en zakelijk. Het coachingtraject wordt voorafgegaan door een intake/kennismakingsgesprek.
Dit gesprek duurt ongeveer 30-45 minuten en is gratis.

Particulieren

Particulieren coach ik tegen een kortingsuurtarief van €60,- incl. BTW, dit om coaching voor deze doelgroep betaalbaar te houden. Sessies duren ongeveer 90 minuten. Betaling contant of per factuur binnen 7 dagen.

 

Zakelijk

Het zakelijk tarief van €100,- excl. BTW per uur is van toepassing wanneer ik factureer aan een bedrijf of organisatie en er een offerte gemaakt moet worden. Zakelijke coaching kan plaats vinden in mijn eigen praktijk of op een externe locatie. Betaling per factuur binnen 30 dagen. Sessies duren ongeveer 90 minuten.

Coaching trajecten

Coachsessies kunnen afhankelijk van de vraagstelling in verschillende soorten trajecten worden gevolgd: kort, standaard en intensief:

  • Kort coachingstraject: 3 of 4 sessies.
  • Standaard coachingstraject: 6 sessies.
  • Intensief coachingstraject: 8, 9 of 10 sessies voor een begeleiding die meer aandacht vraagt.

Vergoedingsmogelijkheden

Coaching wordt door een enkele ziektekostenverzekeraar vergoed in het aanvullende pakket. Veel werkgevers vergoeden coaching als onderdeel van het arbeidsvoorwaarden pakket of vanuit het opleidingsbudget. Voor zelfstandig ondernemers is coaching doorgaans aftrekbaar voor de belasting.